Honda stopt definitief met het leveren van dieselmotoren in Europa. Na 2021 zal er bij het Japanse merk geen auto meer met een dergelijke krachtbron verkrijgbaar zijn.

Dat zegt Dave Hodgetts, die verantwoordelijk is voor de activiteiten van Honda in het Verenigd Koninkrijk, tegen Automotive News Europe.

Afgelopen zomer staken de geruchten over het einde van de diesel bij Honda in Europa voor het eerst de kop op.

Tot aan het genoemde jaartal is de Civic het enige model dat met een dieselmotor leverbaar zal zijn. In 2021 wordt de Civic vervangen, waarna het gedaan is met de dieselbrandstof.

Het nieuwe model krijgt een hybride-aandrijflijn. Elders in de wereld komt er ook een plug-inhybride van de Civic. Of deze ook naar Europa komt, hangt volgens Hodgetts van toekomstige regelgeving af.

Zo wordt in Nederland het belastingvoordeel op plug-inhybridevoertuigen na 2020 afgeschaft.

Twee derde Europese verkoop moet in 2025 elektrisch zijn

Desalniettemin wil Honda dat twee derde van zijn Europese verkoop in 2025 een vorm van elektrisch rijden gebruikt. Om daar aan bij te dragen zal het merk volgend jaar zijn eerste elektrische auto presenteren.

De afgelopen maanden hebben Alfa Romeo, Bentley, Jeep, Fiat, Nissan, Porsche, Suzuki, Toyota en Volvo stuk voor stuk laten weten te zullen stoppen met diesel.