Het aandeel van dieselauto's in het aantal registraties van nieuwe personenwagens in Europa is vorige maand gedaald tot 34 procent. Vorig jaar lag dit aandeel nog op 42 procent.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Jato Dynamics. In oktober kwam het aandeel van benzineauto's uit op 57 procent, een toename van 6 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.

Het aandeel van zogeheten alternative-fuelled vehicles (AFV's), de verzamelnaam voor volledig elektrische auto's, plug-inhybride voertuigen en hybride auto's, steeg van 5,4 procent naar 7,5 procent.

De volledig elektrische auto zijn de plug-inhybride voertuigen in populariteit voorbijgestreefd in Europa. Het aantal registraties nam met 70 procent toe tot 17.900 exemplaren, terwijl de verkoop van plug-inhybride auto's met 7 procent kromp tot 12.900 stuks.

De Renault Zoe is de populairste elektrische auto in dit deel van de wereld, gevolgd door de Nissan Leaf en de Volkswagen e-Golf. De BMW i3 en de Hyundai Ioniq maken de top vijf compleet.