Ford heeft de Active-uitvoering van de Focus gepresenteerd. De auto's zijn iets verhoogd en worden leverbaar met benzine- en dieselmotoren. 

Naast de verhoogde carrosserie, zijn de Active-versies te herkennen aan de kunststof randen om de wielkasten, anders getekende voor- en achterbumpers, een gewijzigde grille en dakrails.

Daarnaast levert Ford de Active-uitvoeringen met speciale wielen en banden met een hogere wang. Ook is het aantal rijstanden uitgebreid met een stand voor een gladde ondergrond en een voor onverhard terrein. Tot slot monteert Ford andere veren, dempers en stabilisatorstangen.

De internationale motorenlijst bestaat uit een driecilinder met 125 pk, een viercilindermotor met 150 pk en een 120 pk sterke dieselmotor. Daarnaast levert Ford de Active-modellen met een 150 pk sterke dieselkrachtbron.

De Ford Focus Active wordt in het Duitse Saarlouis gebouwd en is per direct te bestellen. Eerder presenteerde het merk al een Active-uitvoering van de Fiesta.

Opgehoogde vijfdeursauto's en stationwagens zijn relatief zeldzaam. Alleen Infiniti, Mercedes-Benz, Volvo en Subaru leveren vergelijkbare modellen. Elders in Europa hebben Skoda en Volkswagen opgehoogde versies van respectievelijk de Octavia Combi en Golf Variant in hun aanbod.

Kijk voor informatie en foto's op AutoWeek.nl