Ford heeft de GT Carbon Series gepresenteerd, een lichtere variant van zijn exclusieve sportwagen. De auto weegt door de toepassing van lichtgewichtonderdelen ongeveer 18 kilo minder dan de normale versie. 

Het gewicht van de Ford GT Carbon Series komt uit op net iets meer dan 1.500 kilo. De gewichtsreductie werd mede bereikt door de montage van een uitlaatsysteem van titanium.

Ook de wielmoeren van de uit koolstofvezel vervaardigde wielen zijn van titanium. De achterklep van de Carbon Series is van polycarbonaat en voorzien van extra koelopeningen. 

Airconditioning en het Sync3-infotainmentsysteem blijven aanwezig, maar zaken als bekerhouders en het prullenbakje zijn door Ford verwijderd.

De Ford GT Carbon Series is te herkennen aan de strepen en aan de afwijkende kleur van de spiegelkappen. Aan de 647 pk sterke V6-motor veranderde niets.

Ford kan slechts één exemplaar van de Carbon Series per week bouwen en alleen geselecteerde klanten kunnen in aanmerking komen voor de aanschaf ervan. Over prijzen is niets bekend. 

Kijk voor alle foto's op AutoWeek.nl