Volkswagen heeft in Amsterdam de nieuwe T-Cross onthuld. Het model moet gaan concurreren met auto's als de Renault Captur en zal in Spanje van de band lopen.

De T-Cross is met een lengte van 4,11 meter net iets langer dan de Volkswagen Polo, waar het model het platform mee deelt. Daarnaast is de auto met 1,56 meter flink hoger dan zijn concerngenoot.

De bagageruimte meet 385 liter. De achterbank is over 14 centimeter verschuifbaar, waardoor een ruimte van 455 liter kan ontstaan. Met de bank plat kan er 1.281 liter aan bagage mee.

De T-Cross wordt leverbaar met twee benzinemotoren en een dieselmotor. De eerste benzinekrachtbron, de 1.0 TSI-motor, is er met respectievelijk 95 en 110 pk. Daast levert Volkswagen de auto met een 1,5-liter benzinemotor met 150 pk. Deze laatste haalt een topsnelheid van 200 kilometer per uur.

De dieselmotor levert 95 pk en kan desgewenst aan een automatische versnellingsbak gekoppeld worden. De uitvoering met de 150 pk sterke benzinemotor is altijd met automaat.

De veiligheidsuitrusting van de T-Cross omvat een noodremsysteem, dodehoekdetectie en rijbaanassistentie. Tegen meerprijs is ook adaptieve cruise control mogelijk.

Kijk voor meer informatie en foto’s op AutoWeek.nl