Volvo is de volgende op de lijst met voertuigmakers die een probleem heeft met uitstootwaarden. De Zweden zeiden dinsdag dat bepaalde filters in bussen en vrachtwagens sneller slijten dan aanvankelijk gedacht.

Daarmee zijn Volvo's die al een tijdje op de weg rijden mogelijk vervuilender dan toegestaan. Bij levering voldoen de auto's volgens Volvo wel aan de regels. Het gaat om met name auto's in de Verenigde Staten en in Europa.

Volvo heeft verscheidene autoriteiten en regelgevende instanties inmiddels geïnformeerd. Daarbij is ook gesproken over een planning om het probleem aan te pakken.

Volgens Volvo is het nog te vroeg om over de financiële impact van de zaak te praten. Wel waarschuwde het bedrijf voor kosten die "aanzienlijk" kunnen zijn.

Volvo is een van 's werelds grootste vrachtwagenmakers. Tot nu toe ontsprongen truckbouwers de dans, maar kritisch onderzoek naar aanleiding van de problemen bij Volkswagen brachten de nodige problemen aan het licht.

Volkswagen gebruikte sjoemelsoftware om de daadwerkelijke uitstoot van diesels te maskeren. Sinds het schandaal uitbrak, zijn ook andere automakers op de vingers getikt. Bij meerdere bedrijven werden invallen gedaan door autoriteiten.