Het Poolse bedrijf Carlex Design zal mogelijk een speciale versie van de Mercedes-Benz X-Klasse-pick-uptruck presenteren. Het exemplaar moet, net als recent onthulde Amerikaanse tegenhangers, zes wielen krijgen.

Carlex Design noemt zijn nieuwste project vooralsnog X-Klasse Exy 6x6 Concept. Het bedrijf heeft er een computertekening van vrijgegeven. De auto is een verwijzing naar de Mercedes-AMG G 63 6x6 uit 2013.

Het model Exy 6x6 Concept heeft een verlengde laadbak, drie assen, offroadbanden en een heftig aangepaste achterzijde. Daarnaast is de auto op de tekening voorzien van extra verlichting, sidebars en gewijzigde bumpers.

Over mogelijke motorische aanpassingen doet Carlex Design nog geen uitspraken. Bovendien is het nog niet zeker of het Poolse bedrijf de X-Klasse Exy 6x6 Concept ook daadwerkelijk in productie zal nemen.

Vorige maand toonde het Amerikaanse bedrijf Hennessey Performance een vergelijkbare auto in de vorm van de Goliath 6x6. In 2017 bracht het bedrijf de VelociRaptor 6x6 uit.