Toyota roept 2,4 miljoen hybride auto's terug vanwege een fout die ervoor kan zorgen dat de stroom van de auto's uitvalt.

Het gaat om de modellen Prius en Auris die tussen oktober 2008 en november 2014 zijn gemaakt.

Toyota roept 290.000 auto's terug uit Europa; 1,25 miljoen uit Japan en 830.000 uit Noord-Amerika. Daarnaast moeten ook wagens uit China, Afrika en Oceanië worden teruggeroepen, maar hoeveel maakt Toyota niet bekend.

"Bij sommige auto's zou het kunnen voorkomen dat een veilige modus van de auto niet werkt als zich een fout in het hybdridesysteem voordoet. Dat kan leiden tot het uitvallen van de stroom van de auto", legt de Japanse producent uit in een verklaring. Volgens Toyota heeft de fout nog niet tot ongelukken geleid.

In september moest de automaker nog ruim een miljoen auto's terughalen vanwege een bedradingsprobleem. Toen ging het om de modellen Prius en C-HR die tussen juni 2015 en mei 2018 zijn geproduceerd. In Nederland ging het om 8.758 exemplaren.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!