De Britse autofabrikant Aston Martin wordt woensdag voor een prijs van 19 pond per aandeel naar de beurs in Londen gebracht. De marktwaarde ligt daarmee op 4,3 miljard pond, bijna 5 miljard euro.

Daarbij wordt een kwart van de aandelen verkocht. De introductieprijs ligt aan de onderkant van de eerder afgegeven schatting. Oorspronkelijk lag de bandbreedte op 17,50 tot 22,50 pond per aandeel, maandag werd dit aangescherpt tot 18,50 tot 20 pond per aandeel.

Aston Martin is in handen van investeerders Investindustrial Advisors uit Italië en Investment Dar uit Koeweit. Het bedrijf bouwt sinds 1914 auto's. Tien jaar later ging het bedrijf failliet en werd de onderneming door investeerders nieuw leven ingeblazen.

In de jaren vijftig en zestig beleefde het merk een glorietijd en werd de link met James Bond gelegd. De fictieve Britse spion reed in meerdere films in auto's van het merk, waaronder in de bekende DB5. Onlangs maakte het bedrijf bekend 25 exemplaren van de DB5 op de markt te brengen.

Op dit moment bouwt Aston Martin zeven verschillende luxe automodellen. De prijs daarvan ligt tussen de 150.000 pond en enkele miljoenen ponden.