Renault heeft aan de vooravond van de Autosalon van Parijs de elektrische K-ZE gepresenteerd, een concept-model dat naar verwachting als productieversie ook in Nederland geleverd zal worden.

Het gaat om een compacte auto die volgens Renault betaalbaar moet zijn. De K-ZE wordt als productieversie met een andere naam eerst verkocht in China, waarna het model vermoedelijk dus ook naar Europa komt, al heeft Renault dat nog niet bevestigd.

De K-ZE heeft een elektrische actieradius van 250 kilometer, volgens de NEDC-methode. De reikwijdte zal middels de nieuwe WLTP-methode lager uitvallen. De auto moet verder worden uitgerust met functies voor autonoom rijden.

De compacte elektrische auto wordt gebouwd door e-GT New Energy Automotive, een jointventure tussen Dongfeng Motor Group en Nissan, die zich als doel heeft gesteld betaalbare elektrische auto's voor de Chinese markt te ontwikkelen

Renault liet verder weten dat het in 2020 niet alleen met een hybride versie van de nieuwe Clio komt, maar ook met plug-in hybride versies van zowel de Mégane als de eveneens nieuwe Captur. Renault noemt de in eigen huis ontwikkelde hybride techniek e-Tech.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl