BMW heeft in Parijs de nieuwe 3 Serie getoond. Het model, waarvan de eerste beelden op maandag al uitlekten, wordt opnieuw leverbaar als plug-inhybride.

Volgens BMW wordt de nieuwe 3 Serie een uitgesproken sportieve auto. Om dit te bereiken, is het nieuwe model tot 55 kilo lichter dan zijn voorganger en bovendien beter gestroomlijnd. Ook de gewichtsverdeling en het verbeterde onderstel moeten aan een sportiever gevoel bijdragen.

De wielbasis van nieuwe 3 Serie is met 2,85 meter ongeveer 4 centimeter groter dan die van zijn voorganger. De bagageruimte blijft met 480 liter gelijk aan die van het uitgaande model.

BMW geeft 3 Serie een volledig nieuw interieur, waar tegen betaling niet alleen een 12,3 inch groot digitaal instrumentarium een plek krijgt, maar dat optioneel ook te voorzien is van een 10,25-inchscherm, onderdeel van het nieuwe infotainmentsysteem van het merk.

De nieuwe 3 Serie is in staat zich in de file zo goed als zelfstandig op de weg te houden. Koplampen met lasertechniek zijn tegen meerprijs leverbaar, terwijl ledkoplampen en ledachterlichten standaard zijn.

Volgend jaar ook als plug-inhybride

De auto wordt leverbaar met benzine- en dieselmotoren. De 320i en 330i krijgen een viercilinderbenzinemotor mee, die afhankelijk van de uitvoering 184 of 258 pk levert.

De 318d-uitvoering is voorzien van een 150 pk sterke dieselmotor. De 320d, eveneens met een viercilinderdieselkrachtbron, heeft 190 pk. De 330d krijgt een 265 pk sterke dieselmotor met zes cilinders mee.

Volgend jaar wordt het aanbod uitgebreid met een M Performance-model, de M340i, en een plug-inhybride. De nieuwe BMW 3 Serie komt in maart 2019 naar Nederland.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl