Seat heeft met de nieuwe Tarraco, een naam die afgeleid is van de Spaanse stad Tarragona, zijn derde SUV gepresenteerd. De auto meet 4,74 in lengte en is 1,66 meter hoog.

De Tarraco is het zustermodel van de Skoda Kodiaq, net als de Seat een product van de Volkswagen Group. De auto is om die reden, net als de Skoda, te bestellen met vijf of zeven zitplaatsen.

Stijlelementen van de Tarraco, zoals de ledverlichting over de gehele breedte van het voertuig, zullen op termijn terug te vinden zijn op andere nieuwe modellen van Seat.

De SUV wordt niet alleen leverbaar met benzine- en dieselmotoren, maar op termijn ook met "alternatieve aandrijftechnologieën", aldus de producent.

De benzinemotoren zijn de 150 pk sterke 1.5 TSI en de 190 pk sterke 2.0 TSI. De dieselkrachtbronnen leveren eveneens 150 en 190 pk. De sterkste motoren zijn standaard gekoppeld aan een automatische versnellingsbak en worden geleverd in combinatie met vierwielaandrijving.

De Tarraco komt in 2019 op de Nederlandse markt. Prijzen en exacte specificaties voor de Nederlandse markt volgen in aanloop naar de introductie.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl