DS, het luxemerk van het Franse PSA-concern, heeft de DS3 Crossback gepresenteerd. Het model wordt niet alleen leverbaar met brandstofmotoren, maar ook met een geheel elektrische aandrijflijn.

De volledig elektrische DS3 Crossback is de eerste volwaardige elektrische personenauto van de PSA Group. De huidige elektrische modellen, de Citroën C-Zero en de Peugeot iOn worden ingekocht bij het Japanse Mitsubishi.

Het elektrische DS3 Crossback heet E-Tense en krijgt een 50 kWh accupakket mee. De auto wordt aangedreven door een 136 pk sterke elektromotor en haalt een topsnelheid van 150 kilometer per uur. De E-Tense is in dertig minuten tot 80 procent bij te laden.

DS belooft een actieradius van ongeveer 300 kilometer op basis van de Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure. Op basis van de minder accurate New European Driving Cycle-testmethode zou de DS3 Crossback 450 kilometer ver kunnen komen op een acculading.

De nieuwe Peugeot 208 zal over dezelfde techniek komen te beschikken, net als de toekomstige Opel Corsa. Beide merken behoren net als DS tot de PSA Group.

Ook leverbaar met brandstofmotoren

De 4,12 meter lange DS3 Crossback krijgt ook de beschikking over benzine- en dieselmotoren. DS levert twee driecilinder benzinemotoren die respectievelijk 100 en 130 pk leveren.

Een viercilinder benzinekrachtbron behoort ook tot de mogelijkheden. Deze motor levert 155 pk en is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Het aanbod bestaat verder uit 100 en 130 pk sterke dieselblokken.

De DS3 Crossback wordt leverbaar in vijf uitvoeringen, de Montmartre, Bastille, Rivoli, Opera en Performance. Bij zijn lancering is ook een speciale La Première-versie beschikbaar.

De auto krijgt de beschikking over een aantal rijhulpsystemen als onderdeel van het zogeheten DS Drive Assist-pakket. Daarnaast kan de DS 3 Crossback dankzij matrix-ledkoplampen met grootlicht rijden zonder tegenliggers te verblinden, aldus het merk.