Mercedes-Benz heeft na het vrijgeven van een schets eerder deze week nu de eerste beelden van de geheel nieuwe GLE online gezet. De auto wordt voor het eerst leverbaar met zeven zitplaatsen.

De derde zitrij werd mogelijk door de wielbasis van de GLE met 6 centimeter te vergroten. Voorin monteert Mercedes-Benz het nieuwe infotainmentscherm, het zogeheten MBUX-systeem. Het omvat onder meer digitale tellers en navigatie.

Het onderstel van de GLE is voorzien van Active Body Control. Dit zorgt er in samenwerking met luchtvering voor dat ieder wiel individueel in de gaten wordt gehouden door de elektronica en dat ongewenste bewegingen als duiken en overhellen kunnen worden tegengegaan.

Elektrische ondersteuning

De nieuwe GLE, in eerste instantie leverbaar als 367 pk sterke 450 4Matic-versie, wordt daarnaast geleverd met een mildhybridsysteem. Deze techniek ondersteunt onder andere de benzinemotor tijdens het accelereren. Een EQ Boost-elektromotor levert daartoe kortstondig voor 22 pk extra.

Het GLE-aanbod wordt op termijn aangevuld met dieselversies en een plug-inhybride. De eerste exemplaren verschijnen begin 2019 op de weg.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl