De beursgang van de Zweedse automaker Volvo is volgens de zakenkrant Financial Times voorlopig in de ijskast gezet. Er zouden zorgen zijn over de waardering van de autobouwer in het licht van de wereldwijde handelsoorlog.

Eerder zou het Chinese moederbedrijf Geely een deel van de onderneming nog voor het einde van het jaar naar de beurs in Stockholm brengen.

Een beursgang is volgens Volvo-topman Hakan Samuelsson echter nog steeds een erg realistische optie, maar hij benadrukt in de krant wel dat "de timing optimaal moet zijn".

En juist de benodigde condities zijn niet optimaal. Net als veel andere grote autofabrikanten wordt Volvo geconfronteerd met een mogelijke verstoring van zijn activiteiten door de handelsbarrières die de Verenigde Staten opwerpt tegen China en Europa.

Volgens de recentste berichten zou de automaker gewaardeerd worden op 30 miljard dollar. Geely kocht de Zweedse automaker in 2010 voor 1,8 miljard dollar van Ford Motor Company. De Chinezen staken fors geld in het ontwerp van de auto's die moesten wedijveren met luxe modellen van met name Duitse makelij.