Toyota gaat ruim een miljoen exemplaren van de hybride Prius en C-HR terugroepen naar de werkplaats vanwege een mogelijk probleem met de bedrading.

Het gaat om 1,03 miljoen voertuigen die tussen juni 2015 en mei 2018 van de band zijn gerold, waaronder ook de plug-inhybride Prius.

Louwman & Parqui, de importeur van Toyota in Nederland, zegt dat het hier om in totaal 8.758 exemplaren gaat. De meerderheid van de auto's die naar de dealer moet, 7.483 stuks, zijn van het type C-HR. Toyota zal "spoedig" contact opnemen met bestuurders.

De terugroepactie is ter voorkoming van slijtage aan kabelbescherming, om zo het risico op kortsluiting en brand weg te nemen. Volgens de importeur heeft een steekproef uitgewezen dat slechts 1 procent van de getroffen auto's ook daadwerkelijk aan kabelvervanging toe is.

Ongeveer de helft van alle voertuigen die terug naar de werkplaats moeten, zijn in Japan verkocht, zo heeft een woordvoerder tegenover Reuters verklaard. In de Verenigde Staten gaat het om 192.000 exemplaren van de Prius.