Mercedes-Benz heeft dinsdag in Stockholm de volledig elektrische EQC en daarmee zijn langverwachte Tesla-concurrent gepresenteerd.

De Mercedes-Benz EQC heeft een 80 kWh accupakket aan boord. De auto bereikt op één acculading ongeveer 400 kilometer, aldus de fabrikant. De accu kan in veertig minuten tot 80 procent worden bijgeladen.

De elektrische SUV van Mercedes-Benz heeft twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 300 kW (408 pk) en accelereert in 5,1 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de EQC is begrensd op 180 kilometer per uur.

Mercedes voegt eraan toe dat het de actieradius vastgesteld heeft op basis van de Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP), die een realistischere afspiegeling van het werkelijke bereik geeft dan het voorheen veelgebruikte New European Driving Cycle (NEDC). Op basis van die test zou de EQC een afstand van 450 kilometer af kunnen leggen.

Het nieuwe model valt met een lengte van 4,76 meter qua formaat precies in tussen de GLC en huidige GLE. Het gewicht van de auto komt uit op 2.425 kilo, waarmee de EQC zwaarder is dan zijn concurrenten.

De presentatie van de EQC vormt het startschot van de Duitse tegenaanval op Tesla, want ook Audi en BMW zullen spoedig nieuwe elektrische auto's onthullen. De Audi e-tron volgt later deze maand, de BMW iX3 staat voor volgend jaar gepland.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl