Berichten dat Volkswagen ook met emissietests van benzinemotoren zou hebben gesjoemeld, zijn zondag weerlegd door het Duitse ministerie van Transport. Die beschuldigingen zijn al door de Duitse evenknie van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) onderzocht.

Het ministerie reageert daarmee op berichten in Bild am Sonntag

Die krant schreef dat in een rapport van de openbaar aanklager getuigenverklaringen waren opgenomen waarin Volkswagen, Audi en Porsche werden beschuldigd van het sjoemelen met benzinemotoren.

Volgens het Duitse ministerie van Transport bevat het bericht van Bild echter geen nieuwe informatie.

Enkele jaren geleden kwam al uit dat Volkswagens met dieselmotor een speciale stand hadden waardoor ze tijdens tests minder schadelijke stoffen uitstoten dan tijdens normaal gebruik. Dat kostte het Duitse merk al miljarden euro's aan schikkingen en terugroepacties.

In Duitsland loopt al geruime tijd een onderzoek naar Volkswagen. Een woordvoerder van het automerk gaf aan geen commentaar te kunnen geven op een lopend onderzoek.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!