Rolls-Royce heeft de eerste foto's van de opgewaardeerde Ghost vrijgegeven. Het Britse merk voert voor het komende modeljaar enkele uiterlijke aanpassingen door en komt met een gelimiteerde serie van het model.

De speciale uitgave van de Rolls-Royce Ghost, de Silver Ghost Collection, vormt een eerbetoon aan de Silver Ghost van begin vorige eeuw.

Zoals eerder dit jaar aangekondigd bouwt Rolls-Royce niet meer dan 35 exemplaren van de speciale Ghost, die bovendien allemaal voorzien zijn van een massief zilveren neusornament, de beroemde Spirit of Ecstacy.

Het beeldje heeft ditmaal een koperen voetstuk als verwijzing naar het vele koper dat onder de motorkap van de oorspronkelijke Silver Ghosts zat. De verf voor de karakteristieke en met de hand aangebrachte coachline over de flank van het voertuig bevat echte deeltjes zilver.

Prijzen nog niet bekend

De lancering van deze reeks Silver Ghost-modellen gaat zoals gezegd hand in hand met een modeljaarupdate voor de auto. De Ghost krijgt een gewijzigde voorzijde, met een verder naar voren stekende grille en een nieuwe voorbumper.

Tot slot werd de auto nog stiller gemaakt en voorzien van een verbeterd infotainmentsysteem. De prijzen zijn gezien de vele personalisatiemogelijkheden niet bekend, maar reken op een bedrag van rond de 450.000 euro.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl