De Zuid-Koreaanse tak van BMW heeft tijdens een persconferentie officieel zijn excuses aangeboden voor de aanhoudende problemen rondom het aantal autobranden met de 520d. 

Tijdens de ingelaste bijeenkomst op maandag zei BMW Korea-voorzitter Kim Hyo-joon dat het hoofdkantoor in München de zaak "serieus" neemt en dat er "dagelijks" over gecommuniceerd wordt.

Volgens Kim is een team van tien man 24 uur per dag bezig om de problemen op te lossen. Lokale media schrijven dat er dit jaar al 32 voertuigen van het merk in brand zijn gevlogen. Het ging met name om auto's van het model 520d.

BMW kondigde eind vorige maand een terugroepactie aan voor 106.317 auto's om het gewraakte onderdeel, het uitlaatgasrecirculatiesysteem, aan te pakken. De reparaties kunnen pas vanaf 20 augustus uitgevoerd worden.

Vorige week riep viceminister van Transport Sohn Byeong-seok BMW-eigenaren op pas weer met hun voertuig de weg op te gaan als het systeem nagekeken is.

De Koreaanse consumentenbond (KCA) kondigde eerder op maandag aan samen met honderd leden van een BMW-vereniging een rechtszaak tegen het merk aan te spannen. Dit zou de derde zaak tegen het merk in drie weken zijn.

De verkoop van de BMW 520d is volgens Koreaanse media gedaald van 963 exemplaren in juni naar 523 stuks vorige maand.