Het Zuid-Koreaanse ministerie van Transport raadt eigenaren van een BMW 520d af de weg op te gaan met hun auto. De aanleiding voor dat opmerkelijke advies is het grote aantal autobranden met dat model.

Volgens Koreaanse media zijn er dit jaar al 24 BMW's in brand gevlogen. Het recentste geval was op donderdagochtend, toen een BMW 520d in de provincie Gangwon onderweg vlam vatte.

Sohn Byeong-seok, de viceminister van Transport, heeft BMW-eigenaren daarom vrijdag opgeroepen pas weer met hun voertuig de weg op te gaan nadat het nagekeken is.

Het Duitse merk kondigde eind vorige maand een terugroepactie aan voor 106.317 auto's, om het gewraakte onderdeel, het uitlaatgasrecirculatiesysteem, aan te pakken. De reparaties kunnen pas vanaf 20 augustus uitgevoerd worden.

BMW-rijders spannen rechtszaak tegen BMW aan

Een groep van dertien eigenaren spande eerder op vrijdag daarop een nieuwe rechtszaak tegen BMW aan, aangezien ze de komende dagen hun auto niet kunnen gebruiken.

Ze volgen daarmee het voorbeeld van een viertal dat vorige week de gang naar de rechter maakte om compensatie van BMW en diens distributeur in Zuid-Korea te eisen.

Volgens de Korea Herald zullen de procedures ongeveer tien maanden in beslag nemen. BMW loopt het risico een bedrag van in totaal ruim 53 miljoen euro te moeten uitkeren.

Kijk ook op AutoWeek.nl