AMSTERDAM - Van de Europese versie van de nieuwe VW new Beetle zijn nu foto's beschikbaar. De wijzigingen aan het uiterlijk van de New Beetle zijn summier.

Vanaf begin 2006 komt de levering van de New Beetle goed op gang

De randen van de spatborden en bumpers hebben voortaan scherpe randen. Voorheen overheersten ronde vormen. Ook zijn de richtingaanwijzers aan de voorzijde wat smaller geworden en de koplampen – voortaan voorzien van helder glas – hebben een wat meer ovale vorm. Tot slot is er voor het vernieuwde model een nieuw kleurenpalet en is er een nieuw assortiment wielen in de maten 16 en 17 inch.

Gelijk

Het motorenprogramma van de New Beetle blijft ongewijzigd. De 1,9-liter TDI motor krijgt er ook in dit model 5 pk bij. Het vermogen komt dan op 105 pk. De prijzen van de New Beetle blijven gelijk aan die van het huidige model. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de actie-uitvoeringen komen te vervallen.

Mondjesmaat

Op het moment kan er bij de aanschaf van een New Beetle een voordeel tot 4.000 euro worden gehaald. Volkswagen Nederland zegt dat de nieuwe New Beetle vanaf september mondjesmaat in ons land geleverd gaat worden. Pas vanaf het begin van 2006 komen de leveringen pas goed op gang.