AMSTERDAM - Peugeot heeft de eerste foto´s vrijgegeven van de nieuwe 307. Het uiterlijk, het interieur en het motorenaanbod zijn verbeterd.

Het nieuwe gezicht komt op alle carrosserievarianten van de 307. Het model, dat meeloopt sinds 2001, zal voor het einde van het jaar als gefacelifte versie in de showrooms verschijnen.


Het interieur is opgewaardeerd met nieuwe materialen en stoffen

Peugeot noemt het nieuwe gezicht van de middenklasser 'soft nose' en spreekt van een echte 'leeuwenbek'. Het toont duidelijke gelijkenissen met de neuzen van de 407 en de nieuwe 107. De mistlichten en de richtingaanwijzers hebben in het nieuwe front een andere plek gekregen.

Opvallende koplampen

Aan de voorkant springt vooral de opvallende nieuwe grille mijn zijn oplopende koplampen in het oog. Aan de achterzijde zijn het voornamelijk de achterlichten met geheel rood glas die opvallen. Die zijn geheel conform de laatste mode voorzien van LED-verlichting; Peugeot heeft zich voor de nieuwe achterverlichting laten inspireren door de 307CC concept die op de Autosalon van Parijs te zien was.

Nieuw interieur

Het interieur is opgewaardeerd met nieuwe materialen en stoffen. De instrumenten zijn voortaan voorzien van een verchroomde rand. Voor het dashboard, de bekleding op de portieren en de zetels zijn nieuwe bekledingsstoffen beschikbaar. Voorts kan er aan de binnenkant in sommige uitvoeringen worden gekozen voor metalen of houten accenten.

Voor de facelift zijn talrijke kleinere wijzigingen doorgevoerd. Zo hebben alle 307´s voortaan de ruitenwissers die eerst alleen aan de CC waren voorbehouden. Deze zijn platter, lichter, sneller en hebben een groter wisbereik.

Motoraanbod

Het motorenaanbod van de 307 is kortgeleden nog herzien. Het programma is aangevuld met een iets sterkere 2,0-liter benzinemotor en een 1,6-liter motor die voldoet aan de nieuwe emissie-eisen. De 2,0-liter HDI-diesel met 90 pk werd vervangen door een 1,6-liter met hetzelfde vermogen. Voor het gefacelifte model wordt de 177 pk sterke 2,0-liter motor ook beschikbaar voor de 3-en 5-deurs 307; die was altijd voorbehouden aan de CC. De hatchbacks gaan er in 8,8 seconden mee van 0 naar 100 en de topsnelheid bedraagt 220 km/u. De 307 CC is voortaan ook leverbaar met de 136 pk sterke 2,0-liter HDI; voorheen was de CC niet met een diesel leverbaar.