Slechts vijf Fiat-werknemers zijn komen opdagen bij de staking als protest tegen het aantrekken van de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo door het door Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gesponsorde Juventus.

Dat meldt persbureau Bloomberg. Bij het protest eerder op maandag was gerekend op zeventienhonderd man, de omvang van de ochtendploeg van de autofabriek in de Italiaanse plaats Melfi.

De staking is georganiseerd door de Unione Sindacale di Base (USB). De bond riep vorige week op tot een tweedaagse staking uit onvrede over de miljoenentransfer van Ronaldo.

Zijn nieuwe club, de Italiaanse landskampioen Juventus, wordt beheerd door de holding Exor, die tevens een meerderheidsbelang in FCA heeft. De shirtsponsor van de club is Jeep, een onderdeel van FCA.

Volgens USB vraagt FCA "financiële offers" van de werknemers, terwijl het bedrijf wel geld heeft om mee te betalen aan de komst van Ronaldo.

"Ons wordt verteld dat we aanspraak moeten maken op sociale vangnetten en moeten wachten op de komst van niet-Fiat-modellen naar Melfi, maar dat laatste gebeurt niet", aldus de vakbond.

Met de transfer van Ronaldo is zo'n 100 miljoen euro gemoeid.