Audi heeft twintig jaar geleden de eerste generatie TT op de markt gebracht. Het merk grijpt die gelegenheid aan om de huidige derde generatie van het model op te waarderen.

Het uiterlijk van de gefacelifte TT is niet ingrijpend aangepast. Het model krijgt een nieuwe grille die voortaan bestaat uit gaaswerk in plaats van uit horizontale lamellen.

De TT wordt leverbaar als 40 TFSI, voorzien een nieuwe basismotor die 197 pk sterk is. De huidige 180 pk sterke 1.8 TFSI komt daarmee te vervallen.

Eveneens nieuw is de 45 TFSI, een 245 pk sterke versie die de 230 pk sterke 2.0 TFSI-uitvoering vervangt. Deze 45 TFSI is met Quattro-vierwielaandrijving te krijgen.

Het vermogen van de standaard met Quattro-aandrijving geleverde TTS-versie wordt teruggeschroefd van 310 pk naar 306 pk.

TTS Coupé

In 4,5 seconden accelereert de TTS Coupé naar een snelheid van 100 kilometer per uur. De TTS Roadster heeft 4,8 seconden voor dezelfde sprint nodig. De gebruiker schakelt in de TTS met een S-tronic-transmissie.

Audi zegt verder de standaarduitrusting van de TT te hebben aangepast. De basisversies hebben voortaan het Drive Select-systeem, een licht- en regensensor, verwarmbare buitenspiegels en een multifunctioneel stuurwiel.

Gelimiteerde versie

Audi presenteerde in 1998 de productieversie van de eerste generatie TT. Als verwijzing naar die presentatie komt het merk met de TT 20 Years, een speciale uitvoering. Er worden 999 exemplaren gebouwd.

De speciale editie heeft onder meer Matrix OLED-achterlichten, matkleurige Audi-logo's op de flanken en anders vormgegeven uitlaatpijpen.

De TT 20 Years komt beschikbaar in de kleuren Arrow Gray en Nano Gray. Hoeveel exemplaren naar Nederland komen, wordt later bekendgemaakt.

Kijk voor alle foto's op AutoWeek.nl