McLaren heeft zijn plannen voor de komende jaren gepresenteerd. Volgens de Track25-strategie moet in 2025 vrijwel het volledige modellenaanbod uit hybridesportwagens bestaan.

De modellen uit de Sportscar Series en Supercar Series zullen volgens McLaren sowieso over een hybrideaandrijflijn komen te beschikken.

De Britse fabrikant laat verder weten dat het de komende zeven jaar achttien nieuwe productlanceringen heeft gepland. McLaren kondigt daarnaast de komst van een nieuwe auto voor de Ultimate Series aan, waar het ook de P1, P1 GTR en de Senna onder schaart.

Verder wil het merk de komende jaren zijn jaarlijkse productie naar zesduizend stuks verhogen, een groei van zo'n 75 procent.

McLaren wil haar activiteiten in bestaande markten uitbreiden en op zoek gaan naar nieuwe afzetgebieden, waaronder Oost-Europa, Rusland en India.

Batterijen

De fabrikant laat verder weten dat het 50 miljoen pond (56,4 miljoen euro) in de ontwikkeling van nieuwe lichtgewichtmaterialen gaat steken. Daarnaast investeert McLaren in onderzoek naar hoogwaardige batterijen.

Deze zouden niet alleen lichter en sneller op te laden zijn, maar ook voor meer rijplezier op het circuit moeten zorgen.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl