Bugatti heeft dinsdag een afbeelding vrijgegeven waarmee het de komst van een nieuw model aankondigt, genaamd Divo.

Het huidige topmodel van Bugatti, de Chiron, heeft in Nederland een stevig prijskaartje van zo'n 2,4 miljoen euro. De Chiron volgde de bekende Veyron op, die ook al voor ruim 1 miljoen over de toonbank ging. De nieuwe Divo wordt een hypercar met een prijskaartje van maar liefst 5 miljoen euro.

Bugatti omschrijft de naar de Franse coureur Albert Divo vernoemde auto als een 'nieuw model', al is het zeer waarschijnlijk een auto die zijn technische basis met de Chiron deelt.

De Franse autobouwer vergelijkt de auto al enigszins met de Chiron en zegt dat de Divo lichter is, meer neerwaartse kracht genereert en dus harder door de bocht moet kunnen.

Daarnaast zou het uiterlijk van de Divo afwijken van dat van de Chiron. Het lijkt erop dat Bugatti dus een minder zwaar en dus lichtvoetiger broertje van de Chiron klaar heeft staan, een auto die wellicht vergelijkbaar is met de McLaren Senna

Bugatti zegt veertig exemplaren te gaan bouwen, die elk dus een Europees prijskaartje van maar liefst 5 miljoen euro krijgen. Op 24 augustus wordt de auto in Californië gepresenteerd.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl