Speciaal voor de Nederlandse markt wordt de productie van de volledig elektrische Jaguar I-Pace vergroot. Hiermee voorkomt het Britse merk dat de auto nog voor de officiële marktintroductie uitverkocht zal zijn.

De productie wordt opgeschroefd, zodat consumenten dit jaar nog gebruik kunnen maken van de nog geldende bijtelling van 4 procent. De bijtellingsregels voor volledig elektrische auto's veranderen in 2019. 

Kopers van elektrische auto's die voor het einde van het jaar geleverd worden, profiteren de komende vijf jaar nog van de huidige bijtelling. Voor elektrische auto's die duurder zijn dan 50.000 euro, verandert dit percentage per 2019. Dit kan oplopen tot een bijtelling van 22 procent.

De I-Pace beschikt over twee elektromotoren, die gepaard goed zijn voor 400 pk en 696 Nm koppel. Binnen 4,8 seconden is de snelheid van 100 kilometer per uur bereikt. De actieradius, de afstand die de auto kan afleggen voordat hij opnieuw opgeladen moet worden, ligt volgende WLTP-cyclus op 480 kilometer.

Een lege accu wordt volgens de autofabrikant in veertig minuten tot 80 procent opgeladen, met een 100 kW-aansluiting.

Momenteel zijn er volgens Jaguar tweeduizend orders geplaatst voor de volledig elektrische auto.

Voor meer informatie en foto's, kijk op AutoWeek.nl