Suzuki heeft de Europese variant van de nieuwe Jimny-generatie gepresenteerd. Vorige maand toonde Suzuki al de Japanse variant.

De nieuwe generatie Jimny's wordt onderverdeeld in de 'mini car' en de 'compact car'. Van de twee typen komt alleen de 'compact car' naar Europa toe.

De Europese Jimny is vanwege ander bumperwerk en verbrede wielkasten langer en breder dan zijn Japanse tegenspeler: hij wordt 3,48 meter lang en 1,65 meter breed. De twee auto’s zijn allebei 1,72 meter hoog.

Onder de motorkap is er plaatsgemaakt voor een viercilinder motor van 1,5-liter. De zestienklepper levert 102 pk en 130 Nm. Het motorblok is gekoppeld aan een versnellingsbak met vijf versnellingen of een viertrapsautomaat.

Voor de handgeschakelde Europese Jimny ligt het gemiddelde verbruik op 6,8L/100 KM, terwijl de automaat 7,5L/100 KM verbruikt. De topsnelheid van de handgeschakelde Jimny ligt op 145 kilometer per uur, de automaat heeft een topsnelheid die 5 kilometer per uur lager ligt.

Najaar

Suzuki Nederland heeft aan AutoWeek bevestigd dat de nieuwe Jimny ook naar Nederland komt. Wat de auto gaat kosten, is vooralsnog niet bekend.

Naar verwachting zal de nieuwe Jimny in het voorjaar te krijgen zijn bij de Nederlandse dealers.

Voor meer informatie en foto's, kijk op AutoWeek.nl