Tesla heeft afgelopen week 5.031 auto gebouwd van het type Model 3. Daarmee heeft de maker van elektrische auto's een zelf opgelegd productiedoel gehaald. Analisten keken met smart uit naar de productiecijfers.

Tesla moet de Model 3 in hoge aantallen produceren om winstgevend te worden.

Het bedrijf had gezegd aan het einde van het tweede kwartaal de weekproductie te hebben opgevoerd naar vijfduizend voertuigen van het nieuwe massamodel. Volgens Musk kan Tesla deze maand de zesduizend per week halen.

Tot nog toe heeft Tesla zich vooral gericht op duurdere auto's. De Model 3 is de eerste massaproductiewagen van het bedrijf. Tot aan die auto werd begonnen, rolden er ongeveer 25.000 auto's per kwartaal uit de fabriek.

Analisten kijken echter kritisch naar de ambitieuze productiedoelen van Tesla, omdat topman Musk er een handje van heeft onmogelijke deadlines te stellen.

'Productiehel'

Om het doel te halen werd alles uit de kast getrokken. Musk beschreef de enorme druk eerder als de ''productiehel". Op het terrein van Tesla werd zelfs een grote tent opgetrokken met een volledige productielijn met robots om sneller te kunnen bouwen.

In totaal produceerde Tesla in het afgelopen tweede kwartaal een ruim 53.000 auto's. Het bedrijf houdt vast aan zijn productiedoel voor dit jaar van 100.000 auto's en verwacht winstgevend te zijn in het derde en vierde kwartaal.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl