Tesla ligt nog steeds achter op de productiedoelstelling om wekelijks vijfduizend Model 3-auto's te maken. Topman Elon Musk stelde eerder deze maand dat eind juni het streven waarschijnlijk gehaald zou worden, maar het concern zou nu maximaal op slechts 4.200 auto's per week zitten.

Dit melden Amerikaanse media op basis van bronnen onder de werknemers van Tesla. Het concern zelf weigert commentaar te geven.

Volgens een anonieme medewerker kan de verfafdeling in de productielijn van Tesla het tempo simpelweg niet bijhouden. De afdeling was al druk met het verwerken van de productie van Model S en Model X, zegt hij tegen persbureau Reuters.

Eerder liet Elon Musk al via Twitter weten dat de huidige fabriek niet genoeg capaciteit had om vijfduizend auto's per week te produceren. Om dit op te lossen, heeft Tesla een enorme tent gebouwd. Maar hier worden vooralsnog maar enkele wagens gebouwd die vaak moeten worden aangepast, aldus de medewerker.

Een soepele productie van Model 3-auto's is cruciaal om van Tesla een grote winstgevende autoproducent te maken. Maar hoewel het Musk vaak is gelukt om spectaculaire elektrische auto's populair te maken, heeft hij minder succes met het opzetten van een systeem dat massaproductie van auto's aankan.