SsangYong bereidt achter de schermen een Europees modellenoffensief voor. De Zuid-Koreaanse fabrikant komt niet alleen met een volledig elektrische versie van de Korando, maar gaat ook kleine turbomotoren leveren.

De huidige Korando, de C200, is sinds 2010 op de markt en wordt medio volgend jaar opgevolgd door een compleet nieuwe generatie, de C300.

Volgens Herman Claes, directeur van SsangYong Middle Europe, wordt die auto een concurrent voor auto's als de Peugeot 3008.

Die nieuwe Korando rolt in juli 2019 voor het eerst van de band in Zuid-Korea. De SUV komt beschikbaar met een nieuwe 163 pk sterke 1,5-liter grote viercilinder turbomotor. 

De nieuwe krachtbron 1.5 is in eigen huis ontwikkeld en komt volgend jaar ook beschikbaar voor de Tivoli en Tivoli XLV, een duo dat in 2019 in gefacelifte vorm op de Nederlandse markt komt.

De Tivoli krijgt daarnaast de beschikking over een nieuwe 1,2-liter grote turbomotor, een 130 pk sterke van moederbedrijf Mahindra afkomstige driecilinder.

Beide benzinekrachtbronnen worden ondersteund door een mild-hybrid-systeem.

Volledig elektrisch

In 2020 komt SsangYong met een volledig elektrische versie van de nieuwe Korando. De auto moet een actieradius van zo'n 450 kilometer krijgen.

SsangYong heeft zich als doel gesteld om omstreeks 2022 jaarlijks 250.000 auto's te verkopen, een toename van 48 procent ten opzichte van wat het merk in 2016 wereldwijd verkocht. Elk jaar wil het merk een nieuw model op de markt brengen.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl