Ford heeft in mei 61.744 nieuwe auto's verkocht in China, een daling van 29 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Ook gemeten over de eerste vijf maanden van het jaar ligt het aantal registraties lager.

Tot en met mei werden er met 338.000 stuks ongeveer 22 procent minder auto's op kenteken gezet, laat het Amerikaanse autoconcern weten. Ook bij de Chinese joint venture van Ford, Changan Ford Automobile, viel de verkoop lager uit.

In mei zijn 34.000 Changan Ford voertuigen geregistreerd, 43 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Voor de eerste vijf maanden komt de daling uit op 31 procent.

Bij Lincoln, het luxemerk van Ford, gaat het iets beter. Hoewel er in mei 3 procent minder modellen van het merk geregistreerd werden, staat de teller tot en met mei op een toename van 2 procent ten opzichte van vorig jaar.

De verkoopdaling bij Ford in China heeft betrekking tot alle carrosserievormen, ook de doorgaans populaire crossovers en SUV's van het merk.

Van de Kuga werd in mei de helft minder verkocht, 3.782 stuks. De verkoop van de Ford Edge ging met 22 procent onderuit naar 5.899 exemplaren.