Audi heeft de nieuwe A1 onthuld. Het model is groter dan zijn voorganger en heeft meer bagageruimte. Het digitale instrumentarium is de meest in het oog springende verandering.

Het scherm van het digitale instrumentenpaneel meet 10.25 inch en wordt standaard op de nieuwe A1 geleverd.

Tegen meerprijs wordt het dashboard voorzien van een 8.8-inch touchscreen. De duurste versie krijgt een 10.1-inch aanraakscherm.

De Audi A1 meet voortaan 4,03 meter in de lengte en 1,74 meter in de breedte. De bagageruimte nam toe met 65 liter naar 335 liter. Met de achterbank neergeklapt kan er 1.090 liter aan bagage mee.

Het nieuwe model wordt leverbaar in Basic-, Advanced- of S-Line-uitvoering, elk met andere uiterlijke accenten.

Door een drietal koelsleuven onder de motorkap heeft de nieuw A1 in de basis al een opvallend uiterlijk gekregen. De S-Line-versies, met extra koelopeningen in de voorbumper, zien er nog agressiever uit.

De standaard veiligheidsuitrusting van de nieuwe A1 omvat lane departure warning, een noodremsysteem en automatisch afstand houden. Tevens is de auto verrkrijgbaar met een systeem dan automatisch kan inparkeren.

De Basisversie van de A1 wordt aangedreven door een 1,0-liter driecilinder benzinemotor met 95 pk. Daarnaast levert Audi 1,5- en 2,0-liter viercilindermotoren.

Tegen meerprijs kunnen de motoren in combinatie met een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling geleverd worden. De 200 pk sterke A1 40 TFSI krijgt de automaat standaard.