RM Sotheby's heeft een speciale afdeling gelanceerd die zich toelegt op de verkoop van exclusieve auto's. De Private Sales-divisie begeleidt eigenaren in de verkoop van hun voertuig en start zijn dienstverlening met een uiterst zeldzame McLaren F1 in LM-trim.

De McLaren F1 in kwestie stamt uit 1998 en is de een na laatst gebouwde straatversie van het model.

Nog voor het verlaten van de fabriek is de auto op verzoek van de toenmalige eigenaar onder handen genomen door de McLaren Special Operations-afdeling.

De F1 met chassisnummer 73 werd nagenoeg volledig omgebouwd, waardoor de auto grote gelijkenissen vertoont met de exclusieve LM-uitvoering.

De LM-versie, waar er slechts zes van zijn gemaakt, onderscheidt zich door aerodynamische aanpassingen en een forse achterspoiler.

De V12-motor van BMW levert in de McLaren F1 LM geen 634 maar 690 pk. Met een gewicht van 1.027 kilo was de LM 78 kilo lichter dan de normale auto.

Helikopter 

Het door RM Sotheby's aangeboden exemplaar is een van de twee normale F1-modellen die destijds is uitgerust met de krachtigere LM-motor.

Tevens is de auto net als het originele LM-model voorzien van een aantal aanpassingen voor meer neerwaartse druk.

Chassisnummer 73 is net als een helikopter voorzien van een speciale intercom, waardoor de drie inzittenden makkelijker met elkaar kunnen communiceren.

In 2015 is de auto in kwestie door RM Sotheby's geveild voor een bedrag van 13,75 miljoen dollar, wat destijds neerkwam op een bedrag van 12,2 miljoen euro. Het is niet bekend wat de huidige eigenaar voor de McLaren F1 vraagt.