Kia heeft tijdens de Busan International Motor Show in Zuid-Korea de Niro EV gepresenteerd, de volledig elektrische variant van de in Nederland leverbare Niro crossover.

De Niro is na de Soul EV de tweede volledig elektrische crossover van Kia. Het merk meldt dat het de Niro EV wereldwijd gaat leveren. In Zuid-Korea verschijnt de auto op korte termijn al op de markt.

De Niro EV komt in twee versies beschikbaar, waarvan de kostbaarste versie over een 64 kWh groot accupakket beschikt. Daarmee moet de Niro volgens de Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure ruim 450 kilometer ver komen.

De variant met een 39,2 kWh groot accupakket komt ruim 300 kilometer ver op een lading. Het accupakket bevindt zich onder de bodem van de bagageruimte.

De op de vooras geplaatste elektromotor levert 204 pk, goed voor een sprint vanuit stilstand naar een snelheid van 100 kilometer per uur in 7,8 seconden.

Bumpers

De Niro EV is getekend door Kia's designcentrum in de Amerikaanse staat Californië. Het elektrische model onderscheidt zich van de hier bekende hybrideversie met een dichte grille, nieuwe bumpers, andere 17 inchwielen en blauwe accenten rondom.

Dankzij zijn nieuwe bumpers is de Niro EV met 4,38 meter 2 centimeter langer dan de Niro Hybrid. De bagageruimte meet 451 liter.

Ook het interieur is zo goed als identiek aan dat van de gewone Niro. De grootste verschillen zijn een nieuwe middentunnel en de gewijzigde functionaliteit van het multimediasysteem.

Kijk voor alle foto's op AutoWeek.nl