De Duitse automaker Daimler gaat twee modellen elektrische trucks maken voor de Amerikaanse markt. Beide modellen worden dit jaar al getest en zijn vanaf 2021 leverbaar.

Het Duitse concern kondigde de nieuwe vrachtwagens woensdag aan in Portland. Met deze nieuwe modellen wil Daimler de concurrentie met rivalen als Volkswagen en Volvo aangaan.

Het eerste model van Daimler heet Freightliner eCascadia en is bedoeld om goederen over de snelweg te vervoeren. De elektrische truck heeft een bereik van 400 kilometer. Het model eM2 van hetzelfde merk is bedoeld voor levering in steden en kan 370 kilometer rijden op een volle batterij.

Een andere concurrent van Daimler is Tesla. Dat merk brengt in 2020 zijn vrachtwagen met een bereik van 800 kilometer op de markt in de VS. In Nederland werken DAF en VDL samen aan een elektrische truck.

Daimler heeft naast de Freightliner-trucks ook andere elektrische ijzers in het vuur. Zo rijden er in de Verenigde Staten al stadsvrachtwagens van Daimler-dochter Fuso. In Europa worden elektrische vrachtwagens van Mercedes-Benz getest.