Peugeot heeft woensdag de nieuwe station-variant van de 508 gepresenteerd: de 508SW.

De Peugeot 508 van de tweede generatie was tot op heden alleen als vijfdeurs hatchback gepresenteerd, maar dat is niet langer de enige verschijningsvorm van de auto.

De nieuwe SW is iets kleiner dan het vorige model. Tussen de wielen bevindt zich een afstand van 2,79 meter en de auto is 1,86 meter breed. De bagageruimte van de 508 SW is 530 liter groot en meet met de banken plat 1.780 liter. De vorige 508 kon 560 tot 1.598 liter meenemen.

Peugeot rust de auto van binnen optioneel uit met een 10-inch touchscreen en een 12,3-inch head-up display. Het instrumentenpaneel is volledig digitaal. Wie het wenst, kan de 508 uitrusten met een glazen panoramadak dat ook te openen is. Optioneel levert Peugeot een inductielader en ook een elektrisch bedienbare achterklep staat op de optielijst.

Op de motorenlijst staan een 180 pk sterke PureTech-benzinemotor en een 225 pk sterk exemplaar. Op dieselvlak staan een 130 en 180 pk sterke BlueHDi op de lijst. Daarnaast is er een Blue Lease-exemplaar leverbaar met de BlueHDi 160-diesel. Vanaf het najaar van volgend jaar is de nieuwe 508 ook leverbaar met een plug-in hybride aandrijflijn.

Veiligheid

Peugeot voorziet de 508 van een rits nieuwe veiligheidssystemen. De auto heeft niet alleen Night Vision, maar ook Active Safety Brake, Forward Collision Alert, Active Lane Departure Warning, vermoeidheidsherkenning, een grootlichtassistent, verkeersbordherkenning, adaptieve cruisecontrol en Lane Positioning Assist. Tevens zijn Full Park Assist en een 360-gradencamera op de leveringslijst te vinden.

De marktintroductie staat voor januari 2019 gepland. Prijzen volgen in de aanloop naar dat moment.

Kijk voor meer foto's op AutoWeek.nl