Topman Elon Musk houdt er vertrouwen in dat Tesla aan de productiedoelen voor zijn belangrijke Model 3 zal voldoen, zei hij tijdens een aandeelhoudersvergadering in de Verenigde Staten.

De topman van het verlieslijdende autobedrijf noemde het ''vrij waarschijnlijk'' dat Tesla eind juni wekelijks vijfduizend wagens van dit model van de band kan laten rollen.

Wel zei hij dat het ''heel moeilijk'' is om een bedrijf voor massaproductie te worden. Momenteel rollen er 3.500 Model 3-auto's per week van de band. Door gemiste doelstellingen en de hoge investeringen om de productie van de Model 3 op orde te krijgen, stond Tesla de afgelopen maanden flink onder druk.

Ook had het bedrijf last van dodelijke ongelukken met Tesla's waarbij Autopilot, het systeem waarmee wagens zelfstandig kunnen rijden, was ingeschakeld. Verder schoffeerde Musk analisten en had hij openlijk kritiek op de media vanwege berichtgeving over zijn bedrijf.

Het voorstel om de dubbelrol van miljardair Musk te splitsen, is door de aandeelhouders afgewezen. Musk is zowel topman als voorzitter van Tesla. De aandeelhouders gingen verder akkoord met de herbenoemingen van drie andere bestuurders.