AMSTERDAM - Porsche heeft de eerste foto´s vrijgegeven van de Cayman S. Het model vult het gat tussen de Boxster en de 911.

De Porsche Cayman S zal in november van dit jaar in de verkoop gaan. De op de Boxster gebaseerde 2-zitter heeft een nieuw ontwikkelde 6-cilinder boxermotor met een inhoud van 3,4-liter en een vermogen van 295 pk. De motor is in het midden geplaatst. De Boxster S heeft een 6-cilinder motor met een inhoud van 3,2-liter en een vermogen van maximaal 280 pk en een trekkracht van maximaal 340 Nm.


De achterbak heeft een bagageruimte van 260 liter

Met de handgeschakelde versnellingsbak haalt de Cayman S een topsnelheid van 275 km/u. De sprint van 0 naar 100 verloopt in 5,4 seconden.

Ruimte

De achterbak heeft een bagageruimte van 260 liter. Achter de voorklep zit nog eens ruimte voor 150 liter. Voorts meldt Porsche dat in het interieur ook nog de nodige opbergruimte is.

Net als de nieuwe 911 is de Cayman S voorzien van het VarioCam-systeem dat voor een variabele nokkenas en kleptiming zorgt. Het PASM stabiliteitssysteem, dat op de nieuwe 911 debuteerde, is op de Cayman S als optie te koop.