Het aantal registraties van nieuwe personenauto's in het Verenigd Koninkrijk is voor de tweede achtereenvolgende maand hoger uit gevallen dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Britse brancheorganisatie SMMT. In mei werden 192.649 auto's verkocht, een toename van 3,4 procent.

Het hogere aantal registraties is vooral te danken aan een stijging van 23,5 procent van het aantal personenwagens met benzinemotoren. De verkoop van dieselauto's daalde met 23,6 procent naar 62.260 stuks.

Het aantal zogenaamde alternative fuel vehicles, waaronder hybride en plug-in hybride auto's, viel met 11.240 stuks 36,1 procent hoger uit dan vorig jaar. Dergelijke voertuigen hebben nu een marktaandeel van 5,8 procent, een nieuwe record.

De Ford Fiesta was in mei het best verkochte model in het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door de Ford Focus en de Volkswagen Golf.

Afgelopen april werden er voor het eerst sinds 12 maanden weer meer nieuwe auto's verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal gingen er 167.911 personenwagens op kenteken, een stijging van 10,4 procent.

De SMMT wees er destijds op dat het herstel vooral de danken was aan de zeer lage verkoop in april 2017, toen nieuwe belastingmaatregelen van kracht werden.