Fiat Chrysler is aan het einde van juni schuldenvrij. Topman Sergio Marchionne zei tijdens een presentatie in Italië dat zowel Fiat als Chrysler tientallen jaren geleden heeft onder de schulden.. 

Tijdens de presentatie ontvouwde de automaker nieuwe plannen. Zo zetten Jeep en Maserati in op deels en volledig elektrische voertuigen. Maserati wil zelfs een merk voor elektrische auto's opzetten onder de naam Alfieri.

Het sportwagenmerk stopt ook binnen een aantal jaar met dieselmotoren. Alfa Romeo moet de verkopen de komende vijf jaar meer dan verdubbelen.

Ook Fiat gaat veranderen door zich op de 500-reeks, waar volledig elektrische varianten van komen, en de Panda te mikken. De fabrieken in Italië moeten zich richten op de premium-modellen. Aan het einde van het gepresenteerde meerjarenplan, in 2022, moeten ze op volledige capaciteit draaien.

In de Verenigde Staten heeft Fiat Chrysler grote plannen voor zijn pick-upmerk Ram. Dat moet een derde meer verkopen en zo de nummer twee op de Noord-Amerikaanse markt worden.

Op financieel gebied verwacht Fiat Chrysler dit jaar een brutowinst (ebit) van minimaal 8,2 miljard euro te behalen. In 2022 moet dat tussen de 13 miljard euro en 16 miljard euro zijn.