De Audi E-tron, de volledig elektrische SUV die het Duitse merk in augustus zal presenteren, wordt de eerste productie-auto ter wereld met camera's als zijspiegels.

In de aanloop naar de onthulling van de E-tron op 30 augustus laat Audi mondjesmaat meer informatie los over zijn eerste elektrische auto, waaronder over wat het merk 'virtuele buitenspiegels' noemt.

Geplaatst op de plek waar normaal gesproken de zijspiegels zitten, het beeld dat deze tegen meerprijs leverbare camera's schieten, wordt weergegeven op oledschermen die in de overgang van het portier naar het dashboard gemonteerd zijn.

Hierdoor heeft de auto volgens Audi een lagere luchtweerstand. Het maakt de E-tron tevens minder breed dan de versie met reguliere zijspiegels.

Concerngenoot Volkswagen leverde op de XL1 uit 2013 overigens al eerder camera's als zijspiegels. Van het extreem zuinige model zijn bij wijze van experiment slechts 250 exemplaren gebouwd, waardoor Audi met de E-tron kan claimen dat het als eerste fabrikant ter wereld een productie-auto met een dergelijke optie levert.

Hier goed zichtbaar, de achter de voorwielen gemonteerde camera's van de plug-in hybride Volkswagen XL1

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl