De Tesla Model 3 wordt alsnog aanbevolen door het Amerikaanse Consumer Reports. Ruim een week geleden raadde de bond de auto nog af vanwege matige remprestaties.

Dat meldt Consumer Reports.

De Amerikaanse consumentenbond raadde de Model 3 af, mede omdat bij remproeven werd vastgesteld dat de auto van Tesla "langzamer remt dan een pick-up". Tesla-directeur Elon Musk beloofde vervolgens een software-update voor het remsysteem.

De update werd een week na de publicatie van Consumer Reports uitgerold. Na nieuwe tests besloot de bond de auto alsnog aan te raden. Sinds de update komt de auto zes meter eerder tot stilstand dan voorheen.

Een van de testers van Consumer Reports vond het "ongehoord" dat basisfuncties van een auto zo drastisch op afstand veranderd konden worden. "Ik heb de afgelopen 19 jaar ruim duizend auto's getest en ik heb nooit een auto meegemaakt die zijn prestaties dusdanig via een update door de lucht verbeterde."

Remmen

Aanvankelijk had de kleine Tesla 152 feet (ruim 46 meter) nodig om tot stilstand te komen bij een snelheid van bijna 97 kilometer per uur. De Ford F-150 pick-up scoorde met een afstand van 44,2 meter beter.

Gemiddeld staat een auto bij de test van Consumer Reports na 40,54 meter stil. Dat gemiddelde werd na de update door de Model 3 gehaald.