De Tesla Model 3 krijgt van het Amerikaanse Consumer Reports geen aanbeveling. De consumentenbond doet dit naar aanleiding van matige prestaties tijdens meerdere remproeven.

Bij een snelheid van 60 mile per uur (96,56 kilometer per uur) had de kleine Tesla 152 feet (46,33 meter) nodig om tot stilstand te komen.

Ter vergelijking: de Ford F-150 pick-uptruck scoorde met een afstand van 145 feet (44,20 meter) beter op dit onderdeel.

Gemiddeld staat een auto bij de test van Consumer Reports na 133 feet (40,54 meter) weer stil. Hoewel de Model 3 bij de allereerste test 130 feet (39,62 meter) nodig had, werd dit na meerdere tests niet meer gehaald, ook niet nadat de remmen weer volledig waren afgekoeld.

Met een andere Model 3-testauto werden dezelfde resultaten geboekt. Opvallend is dat Tesla's grootste auto, de Model X, bijna 8 meter eerder tot stilstand kwam tijdens dezelfde test van de consumentenbond.

Windgeruis

K.C. Colwell, de directeur van de autotestafdeling, zegt in het testrapport dat hij de afgelopen elf jaar niet eerder zulke wisselende resultaten bij tests met een auto zag.

Ook de harde afstemming van het onderstel, stoelen die weinig steun bieden en het windgeruis op de snelweg doen volgens de bond afbreuk aan het rijcomfort van de Model 3.

Tesla-CEO Elon Musk heeft inmiddels via Twitter op de uitkomsten van de test gereageerd. Hij schreef binnen enkele dagen met een software-update voor de problemen te komen.

Daarnaast beloofde hij het model net zo lang te zullen aanpassen, todat de remprestaties van de Model 3 die van de concurrentie zullen overtreffen.  

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl