Ford zal op vrijdag de productie van de F-150, het best verkochte voertuig in de Verenigde Staten, hervatten. De bouw ervan was stilgevallen na brand bij een toeleverancier.

Dat meldt de Detroit Free Press. Door een uitslaande brand eerder deze maand bij de Magnesium Products of America-afdeling van Meridian Lightweight Technologies in de Amerikaanse staat Michigan was Ford op 9 mei genoodzaakt de productie van de F-150 tijdelijk te staken.

Vorig jaar rolden er 1.052.658 exemplaren van de F-Series, waaronder de F-150, van de band. Om die reden was de fabrikant er veel aangelegen de productie zo snel mogelijk te hervatten.

Zo gebruikte het bedrijf volgens de krant uit Detroit onder meer een Antonov An-124, een van de grootste transportvliegtuigen ter wereld, om een 43.500 kilogram wegende gietmachine naar een fabriek in het Verenigd Koninkrijk te verplaatsen.

De onderdelen van gegoten magnesium zullen dagelijks per Boeing 747 naar de Verenigde Staten teruggevlogen worden, totdat het werk bij Meridian hervat kan worden.

Ford is met ongeveer een derde van het totale aantal onderdelen de grootste afnemer van Meridian Magnesium Products of America.