AMSTERDAM - De Duitse tuner TechArt heeft de nieuwe Porsche 911 cabriolet getuned. Er zijn meer pk´s en ook het uiterlijk heeft is aangepast.

Voor zowel de motor van de Carrera als de Carrera S-versie van de nieuwe Porsche 911 biedt TechArt een tuningspakket aan. Door een aangepast luchtfilter en opnieuw geprogrammeerde motorsoftware kunnen beide krachtbronnen met maximaal 20 pk worden opgevoerd.


De maten van het wielenassortiment voor de 911 variëren van 19 tot 20 inch

De prestaties stijgen navenant. TechArt claimt dat de 911´s met de motoraanpassingen een halve seconde van de sprinttijd van 0 naar 100 van een standaardexemplaar afsnoepen. De topsnelheid gaat er met 5 km/u op vooruit.

Voorspoiler

Naast de motortuning kan TechArt de nieuwe 911 ook voorzien van een sportuitlaatsysteem. Ook is er een aërodynamische kit. Er is een voorspoiler die volgens de tuner de stabiliteit van de auto ten goede komt. Vervolgens zijn er zijskirts die de auto een slanker aanzien moeten geven en aan de achterzijde is een skirt met een diffusor die plaatsbiedt aan de 2 ovalen eindpijpen van het uitlaatsysteem.

Wielen

Zoals het een goede tuner betaamt heeft TechArt ook een assortiment wielen voor de 911. De maten variëren van 19 tot 20 inch. Ook zijn er sportveren waarmee de auto maximaal 3,5 cm dichter bij het asfalt komt te liggen. Zelfs het veelgeprezen remsysteem van de 911 kan door TechArt worden aangepast.

Interieur

Tot slot kan TechArt zorgen voor een volledig lederen interieur en zijn er nog accessoires als een sportstuur met airbag, aluminium pedalen, voetsteunen en pookknop en zijn er roestvrijstalen dorpelplaten met het TechArt logo.