BMW roept 312.000 auto's terug in het Verenigd Koninkrijk, omdat de wagens plotseling kunnen afslaan. Volgens BMW Nederland raakt deze actie de Nederlandse markt niet.

Het gaat om de BMW 1-serie, 3-serie, de Z4 en bepaalde X1-modellen, meldt BBC News woensdag. De auto's zijn gemaakt tussen maart 2007 en augustus 2011.

De Britse auto's hebben problemen met de elektriciteit waardoor de voertuigen plotseling kunnen afslaan, bleek uit onderzoek van de Britse nieuwszender. In december 2016 leidde dit mankement tot een dodelijk ongeval.

Grotere groep

De Duitse autofabrikant riep vorig jaar al meer dan 36.000 BMW's terug, maar nu blijkt dat de groep probleemwagens groter is. BBC News komt in de uitzending van 20.00 uur met meer informatie over de technische problemen.

Volgens de Britse nieuwsorganisatie riep BMW in 2013 al 500.000 auto's terug in de Verenigde Staten, Australië, Canada en Zuid-Afrika.

Nederland

Een woordvoerder van BMW Nederland meldt dat er geen terugroepactie vanwege elektrische problemen bekend is in Nederland.

"Als we na de uitzending van vanavond van de Dienst Wegverkeer (RDW) horen dat ook hier auto's moeten worden teruggeroepen, beginnen we een actie volgens de gebruikelijke protocollen."