Nissan gaat de komende jaren het aantal in Europa beschikbare modellen met een dieselmotor terugbrengen naar nul.

Nissan volgt daarmee het voorbeeld van Toyota, melden Japanse media maandag op basis van bronnen. Dit bedrijf kondigde eerder dit jaar een vergelijkbare stap aan.

Volgens de berichtgeving zullen de dieselkrachtbronnen bij modelwisselingen geschrapt worden. In plaats daarvan gaat Nissan zich toeleggen op elektrische voertuigen.

Dieselversies

Op dit moment zijn er in Nederland dieselversies beschikbaar van de Micra, Qashqai en de X-Trail. In landen als België en Frankrijk zijn ook de Juke en Pulsar nog leverbaar met een dieselmotor.

Nissan Nederland heeft nog geen signaal ontvangen dat het merk daadwerkelijk stopt met de diesels in Europa en noemt de berichtgeving vooralsnog "speculatief". Wel ziet de importeur de vraag naar diesels afnemen.

Pulsar

De Nissan Pulsar is al uit productie, waardoor deze alleen nog uit voorraad leverbaar is. Er komt geen opvolger van het model.

De Juke stamt uit 2010 en wordt eind 2019 opgevolgd door een nieuw model, aldus de importeur. Indien het Japanse bericht klopt, wordt de nieuwe Juke de eerste die zijn dieselmotor verliest.