De winst van Hyundai Motor Company is het afgelopen kwartaal gehalveerd. De inkomsten kwamen uit op het laagste niveau in zes jaar. Ook de verkoop van het concern viel lager uit.

Over het eerste kwartaal van dit jaar boekte Hyundai een winst van 668 miljard Zuid-Koreaanse won, omgerekend 508 miljoen euro. Vorig jaar werd gedurende de eerste drie maanden nog een winst van 989 miljoen euro behaald.

Wereldwijd werden met 1,03 miljoen exemplaren 3,3 procent minder auto's verkocht in het eerste kwartaal.

Negatieve uitschieters waren de Amerikaanse en Chinese markten, waar de verkoop met respectievelijk 12 en 15 procent naar beneden ging. In de Verenigde Staten heeft Hyundai te kampen met teruglopende vraag naar de sedans van het merk, zoals de Sonata.

Op de Zuid-Koreaanse thuismarkt steeg het aantal registraties daarentegen met 4,5 procent naar 169.000 exemplaren. In West-Europa kwam de verkoop uit op 134.000 stuks, een plus van 2,7 procent.

In Rusland en India werden de beste verkoopresultaten behaald. In die landen steeg het aantal leveringen met respectievelijk 28 en 9,9 procent. In Brazilië viel de verkoop met 43.000 nieuwe auto's 7,9 procent hoger uit.